Фасадна система с EPS ПЛЮС (Knauf)

eps plus

 

Най-новото поколение топлоизолационни фасадни системи на Knauf са създадени в резултат на дългогодишния опит, придобит в строителната практика с материалите на Knauf, доказали качествата си във времето. Част от материалите за полагане на тънкостенни декоративни мазилки, макар и запазили първоначалното си наименование, са значително усъвършенствани, други материали са изцяло нови. Това се отнася и до останалите компоненти, включени в новите системи.

Към момента „Кнауф България“ ЕООД предлага на нашия пазар общо шест фасадни топлоизолационни системи. Четири варианта на системи, използващи топлоизолационни плочи от експандиран пенополистирен EPS (стиропор) и два варианта на системи с топлоизолационни плочи от каменна вата.

Това открива значителни възможности за избор между двата основни вида материали, които се използват за този вид топлоизолационни системи – по-евтиният и поради това масово използван EPS и несъмнено по-добрият, но и по-скъп материал – плочите от каменна вата. Изборът е преди всичко въпрос на цена. При подходящо подбрана дебелина на топлоизолацията и добро изпълнение, по отношение на икономията на топлинна енергия (коефициент на топлопреминаване през стената U W/m²K), двата варианта са еквивалентни.

Фасадна система с EPS ПЛЮС

1. Лепило за залепване на плочите и шпакловане – Klebespachtel

2. Топлоизолационна плоча – EPS

3. Дюбели за механично закрепване на плочите – с PVC пирон

4. Армировъчна стъкловлакнеста мрежа – тегло145 g/m²

5. Грунд под мазилката – Quarzgrund

6. Тънкослойна декоративна мазилка – ADDI.

* EOTA – сертификат на Европейската организация за техническа оценка

Приблизителна цена на системата ПЛЮС за m2 – 15,29 лв./без ДДС като цената не включва топлоизолационните плочи.

Пълно описание на системата, на използваните в нея материали, на разходните норми и цени, се съдържат в брошурата „Топлоизолационни фасадни системи Кнауф“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *